Välj säkra lösenord för dina konton

För att du ska undvika att bli blåst på nätet är det viktigt att du vidtar vissa åtgärder för att skydda dig. Det viktiga när det kommer till dina konton och säkerhet är att aldrig berätta dina lösenord för någon. Om du vill surfa säkrare är Mac-datorer bättre när det kommer till virus och liknande. Om du vill investera i en Mac-produkt ska du kolla in Mresell som säljer Apple-produkter som är renoverade. Produkterna är precis som nya eftersom alla komponenter är kontrollerade av Apple-certifierade tekniker. Apples operativsystem har länge varit säkrare än Android och PC. Apple-datorer håller också väldigt länge och de har ett bra andrahandsvärde om du mot förmodan vill sälja din Apple-produkt.

Berätta aldrig dina lösenord

När det kommer till att säkra dina konton ska du aldrig ge ut dina lösenord på uppmaning av någon annan. De som ber om ditt lösenord är med största sannolikhet bedragare. Lösenord ska vara hemliga. Det är bättre att försöka hitta på ett långt lösenord istället för ett krångligt. Då är det större chans att du kommer att komma ihåg det och att du inte behöver skriva upp det på någon lapp. Välj en mening på 3-4 ord och lägg sedan till en siffra på slutet. Det blir enklare att komma ihåg och är faktiskt bättre än ett krångligt med en massa tecken. Du bör även ha olika lösenord för alla konton du har. Annars finns det risk att om någon får tag i ett lösenord kan de komma åt alla dina konton. Men att ha flera olika kan också göra det svårt att komma ihåg. Så du kan försöka göra en variant på lösenorden men som grundar sig i samma sak. Det viktigaste kontot som du ska skydda är mejlkontot. Om du har glömt ett lösenord kan du få det skickat till din mejl och du vill inte att obehöriga ska kunna göra det.

Spara dina lösenord i en krypterad app

Tänk på att inte spara dina lösenord i anteckningar på mobilen, där är de tyvärr inte säkra. Det finns dock appar som hanterar lösenord och som är krypterade, där kan du förvara dina lösenord säkert. Låna heller inte ut din dator till någon som du verkligen inte litar på och var ytterst försiktig med att logga in på privata konton på offentliga datorer eller andras datorer. Om du gör det ska du verkligen se till att du är utloggad efteråt.

Comments are Disabled