Skydda ditt företags hemsida

Som företagare idag är det ett måste att ha en hemsida för att synas och förmedla det man vill – kanske fungerar hemsidan som en kontaktsida, en informationssida om dina tjänster, eller som reklam för ditt företag? Oftast handlar det om en kombination av alla tre, och hemsidan är därför oumbärlig för företagare, små som stora. Därför kan det få förödande konsekvenser om hemsidan skulle utsättas för en attack. Det finns lyckligtvis vissa åtgärder man kan vidta för att minimera riskerna för en attack av en hacker.code-707069_1280

Det första man bör se till är att programvaran är uppdaterad, det vill säga att du använder den senaste versionen av den, och börja uppdatera den regelbundet om man inte redan gör det. Om programvaran inte är uppdaterad kan det innebära att det uppstår brister i säkerheten som hackers kan utnyttja för att attackera hemsidan. Detta är vanligt bland hemsidor som är baserade på bloggsystem.

Något annat som är viktigt är att se till att välja ett starkt lösenord till sin hemsidas inloggningsfunktion. Det finns många olika tumregler för vad som utgör ett starkt lösenord, men generellt kan man säga att ju längre och mer komplicerat det är, desto säkrare är det. Ett starkt lösenord gör det naturligvis svårare att knäcka lösenordet och attackera hemsidan. Ett sätt att kontrollera hemsidans säkerhet är att anlita ett proffs, som letar efter säkerhetsbrister och testar lösenordet. Det kan vara värt den extra investeringen det innebär att anlita någon i förebyggande syfte, istället för att tvingas anlita någon i efterhand för att försöka reparera de skador som en hacker har orsakat.

Det är också viktigt att hålla sin dator fri från virus, vilket innebär att man i allt man gör online måste utöva försiktighet. Det bästa är om man använder två separata datorer: en för arbete, som man bara använder för att logga in på sin hemsida och för andra arbetsuppgifter, och en för privat bruk.

När du väl har en säker och fungerande hemsida vill du ju se till att dirigera så mycket trafik till den som möjligt. Om du vill få hjälp med olika tjänster som kan förbättra din hemsida, till exempel genom att öka trafiken, bör du besöka Internetvikings.com.

Comments are Disabled