Så skyddar du datorn mot virus

Säkerhet på nätet har blivit en viktig fråga i takt med att vårt samhälle använder sig alltmer av internet som kommunikationsmedel. Numera är det inte bara utbyte av meddelanden och information som sker på nätet. Även stora pengatransaktioner och affärer äger rum här. Där det finns pengar finns det också människor som vill dra nytta av det på oärlig väg. Internet är inget undantag och därför har det lockat till sig bedragare och tjuvar som försöker hacka sig på nätverk för att kunna sno åt sig pengar. Det krävs att du ligger steget före hackarna och har ett bra skydd mot attacker för att du ska kunna sova lugnt.

 

Antivirus är en väsentlig del av varje dators mjukvaruutbud. Eftersom dataattacker kan ta sig en mängd olika former kan det vara svårt att veta precis hur man ska skydda sig. Lyckligtvis har många antivirusutvecklare insett att konsumenten inte alltid bryr sig i detalj hur datorn skyddas mot attacker så länge den är stängd för icke behöriga att ta sig in. Därför har de flesta antivirusprogram ett användarvänligt och lättnavigerat utseende som gör det möjligt att skaffa ett bra skydd även för datanybörjare. Du behöver inga kunskaper i programmering eller datahacking för att se till att din dator är skyddad från virus.

Keyboard with key for antivirus

Keyboard with key for antivirus

 

Det enda du behöver göra är att skaffa ett bra antivirusprogram. Dessa finns i både gratis- och betalmodeller. Gratismodellerna går enkelt att ladda ned med en snabb googlesökning. Se bara till att du hittar en länk som ser trovärdig och autentisk ut. Eftersom datahackers inser att människor utan antivirusprogram är sårbara finns det länkar som leder till virus istället. Nackdelen med gratisvarianterna är att de är något simplare och vissa av dem fungerar bara under en tidsbegränsad period. Om du vill ha något kraftfullare rekommenderas därför att köpa ett antivirusprogram. De finns både i nedladdningsbar variant på nätet liksom på cd-skiva i din elektronikaffär.

 

Mycket virus finns upplagt på sajter som riktar sig specifikt till vuxna. Eftersom de har en hög trafik har det blivit en attraktiv plats för hackers att lägga ut malware och adware. Om du vill vara säker på att undvika bluffsajter kan du gå in på vuxen.se istället.

Comments are Disabled