Hur du skyddar dina digitala avtal

I takt med att samhället digitaliseras allt mer och de flesta har tillgång till internet, så blir det allt vanligare med digitala avtal. Till skillnad mot avtal på papper har de digitala fördelen att vara ett snabbare och smidigare sätt att genomföra kontrakt. Dock behöver du tänka på internetsäkerhet eftersom hackare kan göra dataintrång.

Fördelarna med digitala avtal

Ett digitalt avtal kan upprättas utan att parterna i avtalet befinner sig i samma rum eller ens i samma land. Det här har många fördelar då det sparar mycket tid, pengar och energi som kan användas på andra saker. Ännu en fördel med digitala avtal är att det frigör utrymme och är mer miljövänligt eftersom det minskar pappersförbrukningen. Du kan spara hur många digitala kopior som helst utan att behöva oroa dig för att hitta förvaringsplats eller utsläpp. Det enda du behöver tänka på är internetsäkerhet och att implementera vissa säkerhetsåtgärder för att skydda dig mot hackare.

Faktum är att dataintrång kan vara mycket allvarliga beroende på vad avtalet gäller och bland annat innebära juridiska risker, PR-risker och risker på börsen. Dessutom kan människor i vissa fall förlora sina jobb om det saknas lämpliga säkerhetsåtgärder.

Lösningen för att hantera riskerna med dataintrång och skydda dina digitala avtal är:

  • Ange tydligt vilka uppgifter det handlar om i avtalet, speciellt om det innehåller känslig information.
  • Kontrollera hur data kommer att flyttas och var den ska lagras.
  • Se till att du har en plan i händelse av ett dataintrång och ange vem som bär huvudansvaret för eventuella skadestånd.
  • Säkerställ vem som har rätt att ha tillgång till data och hur den kan användas.

Använd automatiserade lösningar för digital avtalshantering

Den goda nyheten är att du kan ta dina digitala avtal till en ny nivå med hjälp av en smart plattform som Precisely. Precisely erbjuder automatiserade lösningar för digital avtalshantering som minimerar risken för fel och samlar alla avtal i ett molnbaserat arkiv. Att hålla alla avtal samlade på en plats säkerställer att du alltid hittar det avtal du letar efter på bara några sekunder. Bäst av allt är att plattformens säkerhet är på banknivå med TLS-kryptering och en säkerhetsstandard i världsklass. Du är i trygga händer hos Precisely och slipper oroa dig för hackare och för att förlora tillgången till dina avtal. Plattformen använder nämligen ett system som är designat för att automatiskt backa upp på flera datacenter.

Comments are Disabled